Stekt bläckfisk med nudlar, kokosmjölk, lime, chili och mynta

IMG_8303

Bläckfisk är en av mina absoluta favoritfiskar och särskilt då squid; den sexarmade med mjukare kött och mindre sugkoppar.

Här bjuder jag på en härlig rätt med mycket smak och lite hetta, nämligen äggnudlar i kokosmjölk toppad med stekt squid, chili, lime och mynta. Riktigt fräscht och gott!

Stekt bläckfisk med nudlar, kokosmjölk, lime, chili och mynta, 2 portioner

2 nystan äggnudlar

300 g bläckfisk, rensad och skivad

1/2 röd chili, hackad

1 vitlöksklyfta, pressad

1 tomat, hackad

1 näve hackad mynta

2 lime, zest och saft

200 g kokosmjölk

salt, peppar

Koka nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen. Hetta upp en teflonkastrull med lite olja. Fräs tomathacket och hälften av chillihacket och häll sedan i kokosmjölken och låt koka upp. Smaka av med zest och saft från 1 lime, salt och peppar. Låt tjockna lite. Blanda med nudlarna och strö över lite mynta. 

Hetta upp olja i en stekpanna på hög värme, lägg i chilin och sedan bläckfisken och stek i 2-3 minuter. Pressa i vitlöken och sänk värmen. Pressa i saft från 1 lime och strö över mynta. Salta och peppra. 

Lägg upp nudlar i två skålar och servera med bläckfisken ovanpå. 

7 thoughts on “Stekt bläckfisk med nudlar, kokosmjölk, lime, chili och mynta

    1. I Sverige brukar det finnas i en bra fiskdisk, Citygross t ex eller en mindre fiskaffär. Inte dyrt alls, nog en av de mest prisvärda fiskar man kan köpa, faktiskt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s