Jag vet faktiskt inte var jag fick idéen till den här öppna lasagnen, men en dag fanns den där i huvudet och jag var tvungen att testa den. Den blev riktigt bra och efter att min kompis Therése sett en bild av den på min Instagram önskade hon den till middag en kväll när hon var i London och hälsade på mig. Kul det där, att ens gäster själv önskar menyn!
Öppen lasagne med krabba, vitt vin och tomat, 2 portioner
4 lasagneplattor
1 msk smör + 1 msk olja
ca 120 g körsbärstomater, halverade
1/2 dl vitt vin
1 1/2 vispgrädde
1/4 grönsaksbuljongtärning
100 g krabba (både vitt och brunt kött)
1/2 lime, zesten
dill, finhackad + extra till servering
persilja, finhackad
salt, peppar
torkade ätbara blommor till servering
Koka lasagneplattorna mjuka i saltat vatten. Hetta upp en nonstick-stekpanna och lägg i smör och olja och sedan körsbärstomaterna. Låt de karamelliseras lite och såsa till sig i ca 5 minuter. Häll sedan i vinet och låt koka någon minut. Häll därefter i grädden och smula i lite buljongtärning. Låt det koka ihop i några minuter och tjockna. Riv i limezest och smaka av med salt och peppar. Blanda i hälften av krabban och örterna. Ta fram två skålar eller tallrikar att lägga upp i. Ta upp en lasagneplatta i taget ur kokvattnet och gojsa runt i såsen och lägg sedan en i varje skål lite snyggt. Häll över en sked med sås och lägg nästa lasagneplatta (också täckt med sås) lite omlott om den första. Lägg på mer av såsen och sedan mer krabba. Dekorera med dill och torkade ätbara blommor.