Recept: vit chokladcrème med hallon och kaksmulor

Detta otroligt enkla recept är signerat kocken Klas Lindberg (som driver restaurangen Portal) och är perfekta efterrätten en fredagskväll eller när man har ont om tid men ända vill njuta av en god efterrätt.

Det enda man egentligen behöver tänka på är att använda vit choklad av bra kvalitet. Jag använde mig av Green & Black’s.

Vit chokladcrème med hallon och kaksmulor, 4 portioner

Anpassat efter Klas Lindbergs recept.

200 g vit choklad

3 dl gräddfil

Till servering: 

4 st bondkakor eller liknande

20 st hallon

mynta eller citronmeliss 

Smält chokladen, vispa ner gräddfilen och rör tills den är helt blank. Häll blandningen i en kall skål och ställ in i kylen i 30 minuter. Forma till queneller och lägg upp i skålar. Garnera med hallon, kaksmulor och mynta eller citronmeliss. 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s