
Perfekt för glöggkalaset eller julbuffén är mini-Janssons. Jag gjorde mina i dubbla vanliga vita bullformar, men det hade varit ännu bättre med små aluminiumformar eftersom lite av fettet går igenom pappret.


Mini-Janssons, ca 15 st
6-8 potatisar beroende på storlek, skalade och rivna
1 gul lök, riven
3 dl vispgrädde
1/2 pkt ansjovis (inkl spad)
små smörklickar
ströbröd
Riv potatis och lök och blanda. Fyll hälften av formarna med potatisblandningen. Hacka ansjovisen små små bitar och fördela mellan formarna. Fyll upp formen med riven potatis och lök. Häll en halv tsk ansjovisspad i varje form. Häll därefter i grädde så att det nästan täcker potatisen. Lägg en väldigt liten klick smör överst och strö över lite ströbröd. Grädda i 200 grader ca 20 minuter.
Går bra att servera både ljummen och kall!
Smart! Janssons är snudd på det godaste på julborden!