Jag var riktigt sugen på att baka cookies i helgen, och så av en händelse så lade Anne upp detta inlägget som gjorde att jag klickade vidare hit. Kakorna såg otroligt goda ut och när jag läste att receptet var från Smitten Kitchen (en av mina absoluta favoritbloggar) var jag bara tvungen att prova.
Kakorna var väldigt lättgjorda, krävdes bara lite armstyrka när mjölet skulle blandas i på slutet. Egentligen skulle det vara endast mörk choklad i kakorna, men jag var sugen på vit också, så jag tog både och. Underbara cookies som är spröda utanpå, sega i mitten och mustiga i smaken tack vare det bruna sockret. Dessa kommer att gå åt snabbt hemma hos oss!
Sega chocolate chip-cookies, ca 25
170 g smör
300 g mjöl
1/2 tsk bikarbonat
1/2 tsk salt
215 g farinsocker
105 g strösocker
1 äggula
1 ägg
1 msk vaniljextrakt
170 g mörk choklad, hackad i bitar (jag tog 100 g vit choklad och 70 mörk)
Smält smöret. Blanda mjöl med bikarbonat och salt i en bunke. Rör ihop båda sorternas socker och det smälta smöret. Vispa ner äggula, ägg och vaniljextrakt och vispa tills det är ljust och fluffigt. Rör ner mjölblandningen (det är här armstyrkan kommer in), och till sist chokladen.
Klicka ut på en plåt med mycket mellanrum (jag gräddade sex kakor i taget), och grädda i ca 10-12 minuter på 165°C.
Där har vi resultatet! 🙂 Cookies är mumsigt!
Ja, verkligen!
Ser helt undrebara ut!
Vad kul, jag läser och gillar också Smitten Kitchen 🙂
Vad kul! 🙂
Älskar cookies! Enkelt och gott!!
Absolut!
jag är också en cookie-fantatic! älskar dessutom att spara degrullar och ha i frysen för oväntat besök! inte för att jag får det speciellt ofta men hey, man vet ju aldrig :=) ska ni firar midsommar i storstan förresten?
Hade jag haft större frys hade jag också gjort det, dessa kommer att gå åt alltför snabbt!