Första kvällen i sommarstugan blev jag bortskämd med stekt röding, nypotatis och den godaste såsen till fisk. Receptet på såsen finns redan i bloggens arkiv, men är värt att upprepas för den här såsen gör en måltid, det lovar jag. Jag har fått det av mamma som i sin tur fått det av en dam i en fiskaffär som säljer just röding. Testa vetja!
I sommarstugan går det mesta i blått, så även dukningen.
Stekt röding, kokt nypotatis, morötter och såsen med stort S.
Till efterrätt GB gräddglass med jordgubbsrippel och jordgubbar från trädgården.
Kryddgårdssås, 4 portioner
50 g smör
2,5 dl creme fraiche
2 dl mjölk
1/2 dl vitt vin
1 tsk dijon (gärna grön)
fiskfond
3 äggulor
20 g blandade örter
1/5 lime, rivet skal av
salt & peppar
Blanda alla ingredienserna utom gulor och örter. Rör tills det kokat ihop. Montera sedan såsen i äggulorna. Värm så att såsen tjocknar, men det får inte koka. Häll i örterna och servera.
Så gott! Sådan här enkel god mat älskar jag.
🙂
Jag mottager gärna såstips till fisk, tack tack! Inget ont om kalla gräddfils/yoghurtsåser som jag ofta gör, men det är bra att variera sig lite har jag hört 😉
Håller med dig där, blir oftast något gräddfilsbaserat när jag med är i farten.
Det låter helt klart som en sås i min smak – ska definitivt testas!
Vad kul! Hoppas den smakar 😉