Mitt bland alla gaybarer och sexshopar i Soho, fullkomligen vimlar det av bra restauranger. Proportionerligt är det definitivt fler restauranger och barer än annat i Soho men jag gillar mixen. Att man efter en god lunch eller middag helt plötsligt hamnar på en gata fullt med trosor utan gren i skyltfönstren gör bara det hela mer intressant.
Bone Daddies Ramen Bar ligger mitt i denna eklektiska mix och öppnade för ungefär ett år sedan. Detta var dock mitt första besök. Jag gick dit med min kollega Max som jag lunchar med ibland och enligt honom var detta ett trendigt ställe och jag vet vad han menar; väggmålning, hög musik, bord med barstolar och ung crowd. Lite hipster, men man passar in oavsett hur man är, det är det sköna med Soho.
Menyn är ganska kort och erbjuder några olika smårätter och några olika ramen (japansk nudelsoppa). Av smårätterna tog vi softshell-krabba med dipsås som var fantastiskt god, samt friterad kyckling som var ännu bättre. Handen på hjärtat var det den godaste friterade kyckling jag ätit. Någonsin. Krispig på utsidan och inte alls flottig på utsidan och köttet innanför är mjukt som smör.
Jag valde en tonkotsu ramen med fläskbuljong och fick in en gigantiskt skål av tjock härlig buljong med nudlar, bambu, fläskkött, ägghalvor med krämig gula och jordnötter. Ena delen av skålen hade nötterna och den andra stekta köttsmulor och det var underbart att kunna få två så olika smaker från varsin sida av skålen. Äggen som är bruna på utsidan är s k tea stained eggs (alltså tillagade i te) och gulan var helt fantastiskt krämig. Buljongen var riktigt fyllig i smaken med en chilikick på slutet och oerhört mättande. Jag åt och åt utan att det syntes i skålen och tills slut fick Max hjälpa till lite.
Hans tantanmen, också med fläskkött, var betydligt mildare i smaken än min och inte lika mättande, så den får jag testa nästa gång. Den serverades också med ägg men även salladslök och friterad lök.
Det erbjuds endast en sorts dessert; hemmagjord mjukglass som vi naturligtvis provade, med smak av yuzu, men jag antar att smakerna varierar efter säsong.
Bone Daddies Ramen Bar, 31 Peter Street, London W1F 0AR
Jag önskar vi hade såna här restauranger i Sthlm, men jag äter sällan ute här, tycker sällan det är någon större upplevelse i förhållande till pris.
Håller helt med dig om att det är så generellt i Sverige. Jag får så mycket mer för mina pengar här. Hemma äter jag inte alls ute lika mycket och tycker det är svårt att hitta prisvärda ställen…