Middag på Posto Pubblico, Hong Kong

hk5

Extranatten i Hong Kong kom aningen oväntat då flygbolaget hade överbokat flyget (grr!!) och vi fick vänta med att åka till Siem Reap tills nästa dag. Så efter att ha checkat in på ett flygplatshotell lade vi ersättningen från flygbolaget på prosecco och middag (det var ju trots allt lördag). Det blev italienskt på ett ställe i Soho som vi fastande för när bvi gick förbi; Posto Pubblico.

hk7

Efter en liten antipastitallrik som huset bjöd på valde vi båda varsin pasta. Ros överst, med calamari och lite hetta medan jag tog linguine med hjärtmusslor. Båda var fräscha och goda.

hk6För att få i oss lite grönsaker beställde vi in stekt zucchini och aubergine med parmesan, vilket var gott men det var myyycket parmesan och olja, så inte de nyttigaste grönsakerna jag ätit.

Posto Pubblico är en trevlig liten restaurang med fräsch mat så skaldjur passade oss bra, särskilt med tanke på hur mycket fläskkött som väntade i Kambodja och Vietnam!

Posto Pubblico, G/F, 28 Elgin Street, Central, Hong Kong

Annons

4 reaktioner till “Middag på Posto Pubblico, Hong Kong

 1. Hej,

  Ville bara skriva att din blogg är så inspirerande och det vattnas i munnen varje gång jag går in och besöker den. Så kul att följa dig och din mat!

  Hade en fråga också. När du/ni är på restaurang brukar ni ofta beställa flera rätter och dela. Hur gör man då? Får man en tom tallrik var och plockar från tallrikarna i mitten på bordet eller? Verkar så smart att göra så – då får man ju smaka desto fler rätter.

  Du verkar förresten vara en riktigt expert på att besätlla på restaurang, antar att det kommer med erfarenhet. Själv kör jag mest på säkra kort = tråkigt.

  Kram på dig!
  Louise

  1. Hej Louise,

   Tack för din goa kommentar! Så roligt att höra att du läser (och gillar) bloggen! 🙂

   I London är det allt vanligare att restauranger bara har små rätter och då äter man precis så som du beskrev; en tom tallrik var och så smakar man på olika rätter, oftast blir de serverade i den ordningen de blir klara. Och eftersom folk är vana vid detta händer det ofta att man delar annan mat också. Det är bara att be om tomma assietter och dela – kunden har ju alltid rätt! 🙂

   Och det är inget del med att köra på säkra kort, huvudsaken är ju att man tycker om det man äter och blir nöjd, men efterhand kommer du nog att våga dig på lite äventyrliga rätter också. Annars får vi luncha ihop och du kan smaka det jag beställer! 😉

   Stor kram, Hanna

 2. Vilken kanoners resa ni varit iväg på, inte dumt att fylla på ryggsäcken med så många minnen! Fast det där med en extra oplanerad natt är inget vidare, man vill ju bara vidare och är ju inställd på det. Men god mat och dryck är ju inte ett dumt plåster:)

  Kramar till dej, Hanna!

  1. Ja, det var helt underbart! Och det missade flyget gjorde inte så mycket på det stora hela även om det var surt just då. Men bra mat och bubbel hjälpte! Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s