När jag var hemma i Skåne hade min kära mamma plockat en massa ramslök till mig, så nu i helgen använde jag en del till att göra ramslökpesto. Så mycket godare än vanlig pesto genovese, i mitt tycke!
Det blev en enkel lördagslunch med spaghetti, ramslökspesto och parmesan. Mycket gott!
Ramslökspesto, ger ca 250 ml
ca 50-70 g ramslök (en bunte blad tjock som en liten banan ungefär)
30 g mandel
40 g parmesan
1/2 citron, saften
mild olja, ca 1-1 1/2 dl tills lagom konsistens
salt & peppar
Mixa ramslök, mandel, parmesan och citronsaft med en skvätt olja i en matberedare eller med stavmixer. Häll i mer olja tills önskad konsistens. Smaka av med salt och peppar. Förvara i kyl 5-7 dagar.
Önskar så att jag hittade lite ramslök i Göteborgs innerstad! :=) Ska till Skåne i helgen, får hålla utkik då!