Möta våren i Italien

IMG_7550.JPG

Under påsken åkte jag och min matkompis Caroline till Italien och njöt av både vårväder och pasta.

IMG_7556.JPGIMG_7564.JPG

Vi tillbringade mesta tiden i Bologna, men besökte också Modena, Cierva och Ravenna. Att köra bil i Italien var en, hrrm, upplevelse, men man vänjer sig bekant vid det mesta.

IMG_7587.JPGIMG_7584.JPG

Det var en fröjd att se inhemska tomater, sparris, zucchiniblommor med mera hos grönsakshandlarna. T o m jordgubbar och smultron var i säsong!

IMG_7591.JPGIMG_7592.JPGIMG_7593.JPG

Det blev naturligtvis en del pasta, ost och charkutierier också. Men även fisk och skaldjur.

IMG_7599.JPGIMG_7601.JPGIMG_7604.JPG

Bara luftombytet och solen gjorde gott i själen, men det var också härligt att stöta på nya smakkombinationer i matväg, hänga på uteserveringar och lära sig lite mer om italienska viner.

IMG_7640.JPGIMG_7632.JPG

Det blir alltså några inlägg med alla restaurangtips framöver. Hoppas Tema: Italien faller er i smaken. 😉

IMG_7687.JPGIMG_7683.JPG

Annons

6 reaktioner till “Möta våren i Italien

  1. Det ska bli spännande att läsa dina inlägg framöver. Jag tillbringade också påsken i Modena och har tidigare varit i Bologna vid några tillfällen. /Anna

    1. Vad roligt att du också var i krokarna. Du kan nog området bättre så lämna gärna tips till kommande resor. 🙂 Hanna

  2. Hej! Jag hittade din blogg av en slump, tackar för trevlig läsning om Bologna. Jag har precis bokat en resa till Bologna över påsk (Långfredagen till måndag). Har läst lite på nätet om att mycket matställen har stängt, var det enkelt att hitta resturanger som har öppet?

    1. Hej! Vad roligt att du ska till Bologna till påsk! Vi tillbringade långfredagen och påskafton i Bologna och då hade allt öppet, på påskdagen och annandagen åkte vi till Ravenna och där var det mesta också öppet. Dock var mycket stängt i Bologna när vi kom dit på annandagen. Mycket köer till lunch och nästan inga butiker öppna (så handla mat etc tidigare!!). Hoppas du får en härlig resa!

      1. Hej Hanna! Tusen tack för ett snabbt svar. Det känns genast lite lugnare. Ska bli mycket spännande att få äta sig igenom denna stad. Ser ut att vara en härlig stad! /Jacob

  3. Vad bra! 🙂 Vi bokade restauranger i förväg, vilket jag rekommenderar. Men det är också trevligt att testa ost- och charkuterier på diverse ställen före maten. Och nog bäst att boka något till annandagen för lunch, eller köa i god tid för då var det riktigt mycket folk ute. Trevlig resa!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s