Recept: gräddiga kycklinglår med vitt vin, tomat och provensalska kryddor

IMG_0464.jpeg
När jag lagade de bakade auberginehalvorna med mozzarella förra söndagen hade jag egentligen kunnat äta dem med bara en sallad till, men eftersom min pojkvän inte älskar aubergine lika mycket som jag lade jag till ugnsrostade grönsaker (paprika, zucchini och potatis) och svängde ihop kyckling i en krämig sås med vitt vin, tomat, grädde och provensalska kryddor. Inget märkvärdigt egentligen men det blev himla gott! Och smakerna passade sådär perfekt till den tomatiga auberginen som jag tänkt – hurra!

IMG_0444.jpeg

Gräddiga kycklinglår med vitt vin, tomat och provensalska kryddor, 2 portioner

4 kycklinglår (med skinn), sköljda och putsade

smör och olja till stekning

1/2 -1 dl vitt vin

4 dl vispgrädde

2 msk tomatpuré

1 tsk soja

1/4 buljongtärning kyckling

1 tsk provensalska örter

salt och peppar

Stek kycklinglåren med skinnsidan nedåt på medel-hög värme i smör och olja tills de fått fin färg (ca 5 minuter), vänd kycklingbitarna om och stek lika länge på andra sidan. Salta och peppra väl. Häll i vinet och sänk värmen till medel-låg. Häll i grädde, tomatpuré, soja och smula i buljongtärning. Låt såsen tjockna under omrörning, vänd på kycklingen då och då tills fullt tillagad (kolla med en kniv så att klar köttsaft rinner ut). Smaka av med provensalska örter, salt och peppar. Om såsen blir för tjock så späd med lite mer grädde, sänk värmen och justera smakerna. 

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s