Salsa

Igår vankades det snabbmat här hemma. För oss blir det nästan alltid Fajitas med Old El Paso’s smokey fajita krydda. Så ofantligt god!! Testa om ni inte redan gjort det.

Igår var jag så klumpig att jag glömt att köpa hem salsa, och fajitas utan salsa går ju bara inte. Hittade heller ingen i småaffärerna vid kontoret. Men till min räddning hade jag sett det här receptet ett par dagar innan, så det var bara att testa. Dock gjorde jag lite förändringar eftersom jag inte hade allt hemma, och improviserade lite med mängderna och så, men gott blev det! Färdigköpt salsa kan slänga sig i väggen, helt enkelt. Christopher tyckte om den så mycket att han dränkte sina fajitas i den. Ett gott betyg.

Salsa, en rätt stor sats

1 brk (400g) hela tomater på burk

ca 2 dl krossade tomater med chili (hittar man inte det så ta krossade tomater med lite finhackade inlagda jalapenos)

1/2 röd chili med kärnor och membran

1 tsk salt

1 nypa socker

2 tsk torkad koriander

1 riven/pressad vitlöksklyfta

Häll allt i en mixerkanna, mixa lite lätt med stavmixer. Smaka av med salt. Mixa inte för länge eftersom det gärna får vara lite bitar, det är ju trots allt salsa, inte sås.

Denna salsan blev supergod i smaken men enligt mig inte perfekt i konsistensen, så nästa gång kommer jag att lägga till 1-2 hackade färska tomater för att den ska bli bättre i konsistensen och korrigera kryddningen därefter. Det är fritt fram att experimentera.

Någon bild blir det inte, men ni vet alla hur salsa ser ut. 😉

In English.

8 reaktioner till “Salsa

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s