I fredags när min kompis Carina kom på besök hade jag laddat upp med lite plockmat och vin. Trots att hennes plan var försenat och vi nog egentligen var riktigt trötta lyckades vi ändå med konststycket att sitta uppe och prata till klockan tre på morgonen.
Plockmaten bestod av serranorullar med citroncrème, vanlig serranoskinka, parmesankex, favoritosten Ossau-Iraty och tryffelhonung samt crostini med bondbönsdipp.
Jag tycker crostini är ett ypperligt sätt att servera olika dippor eller kycklinglevermousse. Det är ett avslappnat sätt att bjuda på tilltugg och alltid otroligt gott. Den här bondbönsdippen känns lite vårigare än t ex cannelliniböndippen med salvia och blev otroligt god!
Smaksättningen är enkel med Gunnarshögs krondillsolja, citronsaft och persillade. Jag använde konserverade bönor till detta men i sommar tänker jag givetvis använda färska.
Bondbönsdipp med dill och persillade, lagom till ca 4 personer med crostini
1 burk (á 300 g) konserverade bondbönor i vatten
1/2 citron, saften
2 msk mild olivolja
1/2-1 msk krondillsolja
1/2 tsk persillade
en nypa salt
svartpeppar
Skölj bönorna och låt dem rinna av. Häll över dem i en mixerkanna och tillsätt allt utom salt och peppar. Mixa med stavmixer tills nästan slät puré. Smaka av med salt och peppar.
En reaktion till “Bondbönsdipp med dill och persillade”