Bondbönsdipp med dill och persillade

IMG_3461

I fredags när min kompis Carina kom på besök hade jag laddat upp med lite plockmat och vin. Trots att hennes plan var försenat och vi nog egentligen var riktigt trötta lyckades vi ändå med konststycket att sitta uppe och prata till klockan tre på morgonen.

Plockmaten bestod av serranorullar med citroncrème, vanlig serranoskinka, parmesankex, favoritosten Ossau-Iraty och tryffelhonung samt crostini med bondbönsdipp. 

Jag tycker crostini är ett ypperligt sätt att servera olika dippor eller kycklinglevermousse. Det är ett avslappnat sätt att bjuda på tilltugg och alltid otroligt gott. Den här bondbönsdippen känns lite vårigare än t ex cannelliniböndippen med salvia och blev otroligt god!

Smaksättningen är enkel med Gunnarshögs krondillsolja, citronsaft och persillade. Jag använde konserverade bönor till detta men i sommar tänker jag givetvis använda färska.

IMG_3459

Bondbönsdipp med dill och persillade, lagom till ca 4 personer med crostini

1 burk (á 300 g) konserverade bondbönor i vatten

1/2 citron, saften

2 msk mild olivolja

1/2-1 msk krondillsolja

1/2 tsk persillade

en nypa salt

svartpeppar

Skölj bönorna och låt dem rinna av. Häll över dem i en mixerkanna och tillsätt allt utom salt och peppar. Mixa med stavmixer tills nästan slät puré. Smaka av med salt och peppar. 

Annons

En reaktion till “Bondbönsdipp med dill och persillade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s