Crostini med olika fyllningar är en av mina favoritsnittar! Dels för att man kan förbereda både själva brödet och fyllningarna och sedan bara montera ihop dem innan servering, och dels för att det går att variera i all oändlighet.
Dessa med getostcrème, rostade pinjenötter, acaciahonung och rosmarin är riktigt goda och försvann i ett nafs på festen. Och t o m de som inte gillar gestost tycker om dessa, för getostsmaken är otroligt mild.
Crostini med getostcrème, rostade pinjenötter, rosmarin och honung, ca 70 st
2 riktigt långa baguetter
mild olivolja
5 dl riktigt tjock crème fraiche
250 g mjuk getost
1 msk mild olivolja
salt, vitpeppar
100 g pinjenötter
1 bunte rosmarin, finhackad
acaciahonung
Skiva baguetterna tunt lite på snedden, lägg tätt på plåtar, ringla över olivolja och rosta i 180-200C ugn tills gyllenbruna (ca 12 minuter). Låt svalna.
Häll creme fraichen i en bunke. Smula ned osten. Vispa fluffigt och jämnt med elvisp. Häll i olja, salt och peppar och rör om. Förvara i kyl tills servering.
Rosta pinjenötterna i en torr panna. Låt svalna.
Montering: Spritsa en klick getostcrème på varje crostini, toppa med några rostade pinjenötter, lite hackad rosmarin och till sist en liten plutt honung. Servera genast.
GAAAH! Låter sjukt gott! Som det mesta med getost, mums!