Recept: lammrevben med svartkummin

ribs.jpg

I sin senaste kokbok, Simply Nigella, finns detta recept på ugnsbakade lammrevben som hon också lagade i TV-programmet med samma titel, och eftersom jag aldrig testat just revben från lamm förut blev jag riktigt sugen att prova receptet.

Jag vet inte hur lätt det är att hitta lammrevben hemma i Sverige, men en bra slaktare borde kunna hjälpa till. Här i London var det så enkelt som att beställa dem från Ocado. Jag gissar att försäljningen av just denna styckdel gått up något pga Nigella…

Receptet är löjligt enkelt och sen är det bara att låta ugnen göra jobbet. Eller grillen, det går säkert likabra. Revbenen har rätt mycket fett på sig som smälter under tillagning, men ger smak, så tycker ni inte om lammsmaken så är detta nog inget för er. Just pga att de är lite feta (på ett bra sätt!) ville jag ha något lätt och fräscht till, så det blev en nypotatissallad med dijonsenap, creme fraiche, majonnäs och gräslök samt kokt (men fortfarande spänstig) broccoli.

Lammrevben med svartkummin, 6-10 portioner

Översatt från och anpassat efter Nigellas recept.

3 tsk svartkumminfrön (nigella seeds)

4 tsk spiskumminfrön

4 tsk mild olivolja

4 msk soja

4 vitlöksklyftor, rivna eller finhackade

24 lammrevben 

Värm ugnen till 150C. Täck en braspanna med folie och lägg ett galler ovanpå. 

Blanda alla ingrediensena till marinaden i en skål stor nog att doppa revbenen i. Doppa revbenen ett i taget så att ett tunt lager marinad fastnar på varje revben. Det ser ut som att det inte kommer att räcka, men det gör det. 

Lägg revbenen på gallret och stek i ugnen i 1 1/2 – 2 timmar eller tills fettet är krispigt och köttet mört. Servera. 

En reaktion till “Recept: lammrevben med svartkummin

Lämna en kommentar